Cuma, Ağustos 19, 2011

KUZEY'İN 3. AY DÖNÜMÜ




Dün Kuzey Kuzu koskoca 3 ayı bitirdi :) ve çok daha anlamlı bakışlarla 4. aya merhaba dedi. İlk defa başımıza gelen -mama kaynaklı kabızlık- nedenli sancılanmalara rağmen neredeyse tüm günü minik bir seremoniye dönüştürdük.

Bu hafta anneannemle annem, evleri tadilatta olduğu için bizde kalıyorlar. Kuzey daha aktif, daha neşeli. Uyanır uyanmaz anneanne yatağına transfer olup gülücükler saçıyor. Öyle sanıyoruz ki anneannesini “oyun arkadaşı” zannediyor. Gün içinde ders çalışıyor, renk, koku ve sesleri tanıma çalışmaları yapıyor ve bol bol sohbet ediyorlar. Bu aralar en sevdikleri oyun “gol atmaca”. Şöyle oynanıyor:

Oyun minderine yatan Kuzey, asılı olan topa vurmaya çalışıyor. Anneanne önce çeşitli tezahüratlarla onu hedefe yönlendiren antrenör oluyor, kuzu topa dokunduğunda da “goool” diye bağırıp sevinç gösterileri yapan “ponpon kız” J Kuzey’in çabaları ve sevinci görülmeye değer…

Dün de mahmur gözlerimizi anneannenin yatağında açtık. Uyku öğünlerimizden arta kalan zamanlarda anne, anneanne, büyük anneanne (kısaca babaanne diyoruz) ile oyunlar oynadık. Biraz balkonda zaman geçirip kuşlarımızla iki çift lafladıktan sonra şerefimize tasarlanan kunta kinte pastamızı yapıp süsledik.

Akşam baba gelince önce güzel bir banyosunu yaptı kuzu. Ardından da beyaz takımlarını giydi. Kravatınızı takmayı da unutmadı tabi! Yemek ve pasta faslı derken ilginin tamamen üzerinde ve her zamankinden daha çok olduğunu anlayan 3 aylık kuzu, saat 8’de uyumama hakkını kullandı. Baba da bizi alıp gezmeye götürdü.

İlk kez gece gezmesinde, uyanık ve şaşkın bakışlarla bize eşlik etti Kuzey. Rengarenk ışıklarla süslenmiş sokaklar, mekanlardan gelen müzik sesleri, insanların ilgisi, Kuzey’in insanlara ilgisi, kokular… Baba ve annenin en sevdiği mekanlardan olan bir kitabevine girdik. Raflara öyle dikkatli bakıyordu ki, çevredekilerin de ilgisini çekmekten geri kalmadı. Kitapları incelerken gözümüze takılan KUZEY isimli Burhan Sönmez romanını ana-oğul birlikte inceledik.

Babanın anneye alıp kaşla göz arası bagaja sakladığı, otoparkta vererek “süfffriiiiiz” yaptığı ve öpücüğü kaptığı koca bir buket çiçekle gecenin dışarı ayağını çekirdek aile olarak noktaladık.
Eve döndüğümüzde ise gözlerinden uyku akmasına rağmen gülmeye çalışan kuzu, anneanne, baba ve annenin balkon sohbeti sırasında babasının t-shirtüne sarılı şekilde anne memesinde uyudu.



Benim oğlum bugün 3 aylık koca adam oldu :) Biz, 3 aydır anne-babayız… Bu mutluluk, gurur ve huzur her şeye değer. Ve gönülden dilerim ki isteyen herkes aynı duyguları yaşar…




  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder