Cumartesi, Mayıs 28, 2011

NERDEN BAŞLASAM, NASIL ANLATSAM?

Sevgili Okur,

Uzun zamandır aklımda olan BLOG YAZMA fikri, okuduğun bu yazıyla nihayet hayata geçiyor. İki gün önce  bebeğim sol kolumda süt emmeye, ben ise tezimin düzeltmelerini bitirmeye çalışırken bir anda MOLA almalıyım dedim... İşte o gün oluştu bu bloğun tasarımı!

Ben yazmayı pek severim. Defalarca kitap yazma girişiminde bulunmuş, onlarca şiir karalamış, uzun süre günlük tutmuş, sürekli sağında solunda hayata dair minik notlar bulunan ben, nihayet her şeyi "derli+toplu" yazabileceğim bir ortam edindim kendime :)

Okumayı severim. Okuduklarımı paylaşmayı da... Ne olursa! Gazete küpürü, bilgisayara tercüme ettirilmiş çince bir makale, 2.5 okkalık bir roman, afiş yazıları, fotoğraf arkaları, ürünlerin İÇİNDEKİLER kısmı, 37 yıllık bir kitabın sararmış sayfalarına alınmış notlar, işte neredeyse "nereye ne yazıldıysa" :)

Pişirmeyi de severim. Kimi zaman meşhur bir USTAnın yazılı tarifi, kimi zaman filancanın memleketinden öğrenilen bir yemek. Tabi çoğunlukla kendi mutfağımda kendi malzemelerim ve kendi hayal gücümle kendi yemeklerim. Tarifleri de burada olsun istiyorum! (Evet dağınığım ve bulamıyorum aradıklarımı) :)

Aaa bak, görmeyi de severim. Sadece gezerken gördüklerim değil sevdiklerim, mesela sevgili arabayı park edene kadar ayağımın dibindeki otun üzerinde neşeli neşeli gezinen uğur böceğini görmeyi! Gördüklerimi görüntüleyebildiğim sürece sen de burada göreceksin işte :)

Sonra dinlemeyi severim. Aylardır beni uyandıran balkon kuşlarımı, deniz kokusu burnuma gelirken bir dost sesini, adını bilmediğim şarkıcının son şarkısını, telefonda ANNE / BABA / KARDEŞ'imi, rüzgarı, iş çıkışı sevgilimin gününün nasıl geçtiğini / kırk yılda bir uyanır uyanmaz anlattığı rüyaları, tecrübeyi, yaşananları, bebeğimin "aaaeeuuooeeeeennnaaaa"larını, geceyi...

Ara sıra da olsa dikmeyi/örmeyi severim. Hahayt ne demode! diyen zihniyetin eline bir tığ/şiş tutturmayı daha çok severim :) İnsan bebeği için nasıl sevgiLİ şeyler örüp dikebiliyormuş... Çok ucuz bir terapi ayrıca ;) Ortaya çıkanlar da burada olacak.

Gezmeyi çoook severim. Her ne kadar uzun süredir yaşadığım şehrin dışına dahi çıkamıyor olsam da yakın bir geçmişe kadar valizim neredeyse sürekli kapı arkasında dururdu. Neresi olursa olsun ne kadar kalırsam kalayım hepsinin kokusu beynimde bir yerlerde "yer etmiş" kendisine. Yakın bir gelecekte de bu sefer "tek kişilik" değil üç kişilik biletlerle gezeceğiz, görürsün ;)

Sporu ve kişisel bakımı severim. Bunların az zaman ve düşük maliyetlilerini, YORMAYANlarını pek bi severim. En pratik pilates hareketleri, yaş maya maskeleri, evde nasıl bel inceltilir teknikleri, papatya ile saç rengi açma yöntemleri... Denenmiş tariflerle görüntülü sonuçları da ekleyelim hadi ;)

Kuzey'in geleceğini öğrendiğim günden beri bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili de oldukça geniş bir arşiv hazırlamışım. Tam burada paylaşmalık ;) Eğlence ve süprizleri severim. Minik yarışmalar, paylaşımlar, hediyeler...

Tüm bunlarla dolu dolu geçen hayatımda asıl sevdiğim şey ÖĞRENMEK sanırım. Okuyarak, kaydederek, dinleyerek, tadarak, bakarak, dokunarak... :)    

Bakalım BLOGcu olmayı da sevecek miyim?

2 yorum:

  1. bebeğiniz anneliğiniz ve blogunuz hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim büşra, ömere sevgiler ;)

    YanıtlaSil